Jo Daggert (maart 2018)

Op steenworp afstand van de IJssel, ligt het huis van Jo Daggert. De voormalige kapschuur is in de jaren 50 gebouwd in de luwten van de uiterwaarden en was onderdeel van de 100 meter verder gelegen boerderij ‘De Stobbenweerd’. Toen de boerderij in de jaren ’80 van de vorige eeuw zijn functie verloor is de kapschuur verbouwd tot atelier.

In het kader van ‘ruimte voor de rivier’ zijn de uiterwaarden rondom Deventer opnieuw ingericht. Het huis van Jo Daggert ligt daardoor nu fenomenaal vrij in bijzonder gebied. Waar de dynamiek van de rivier volop te beleven is. Bij uitzonderlijk hoog water is het huis alleen per roeiboot te bereiken.

Duurzame verbouwing

In september 2017 zijn we begonnen met de verbouw tot een unieke, comfortabele en duurzame recreatiewoning voor 4-6 personen. Vanaf maart 2018 is het huis gereed voor verhuur.

Het huis krijgt twee delen. In het achterste deel bevindt zich de douche en toilet. Het voorste deel met het prachtige uitzicht over de uiterwaarden en de IJssel,  bestaat uit een open keuken met ruime woonkamer.

Hangend boven beide delen twee moderne bedstedes die met een wenteltrap bereikbaar zijn. Vanuit je slaapplek kijk je over het dynamische rivierlandschap van de IJssel en wordt je wakker met het beeld van een langzaam voorbij varend schip. Of slaap je nog ….

Wij werken met een duurzaam ontwerp en een ecologisch werkende aannemer. Een hoge isolatiewaarde, duurzame materialen, leemstucwanden en een massakachel/houtkachel met vloer- en muurverwarming. Kortom zeer comfortabel verblijf met een lage ecologische footprint.

Naast het huis van Jo Daggert ligt een kleine ruïne van een steenfabriek waar de vader van Jo ‘steenbaas’ was. Deze steenfabriek is verbouwd tot kunstwerk en uitzichtpunt door kunstenaar Krijn de Koning. Geen wonder want het uitzicht over de IJssel is adembenemend.

Direct boeken

Alvast voor jullie in 3D !

Werk in uitvoering

Het huis staat al in de steigers. De verbouwing is begonnen. We verwachten dat het huis in maart 2018 klaar is voor jullie.
Stel je eens voor, straks, terwijl je je opmaakt voor een fikse wandeling, tuur je door de met hagen omsloten tuin. De wind raast door de boomgaard met fruitbomen.

Na een diepe teug frisse IJssellucht weet je het: je slaapt niet in in het huis van… maar bent even Jo Daggert.

Blijft op de hoogte via onze blog op deze website of via facebook

 

De andere huizen...