Realisatie In het huis van Jo Daggert

De verbouwing van In het huis van Jo Daggert loopt voorspoedig. Het hoge water van de laatste week heeft gelukkig geen roet in het eten gegooid. De ecobouwers van Daan Ooms Ecobouw genieten natuurlijk volop van de rivierdynamiek. De IJssel die komt en gaat, de practige zonsopkomsten en zonsondergangen, de ganzen in de lucht en de koeien van natuurderij Keizersrande die regelmalmatig nieuwsgierig een kijkje komen nemen.

Gelukkig laten de bouwers zich niet al te veel afleiden. Dat kan ook niet want wij willen deze unieke plek graag zo snel mogelijk klaar hebben voor jullie.

Per april gaat de verhuur beginnen. Alle ontvangers van onze nieuwsbrief krijgen de kans vanaf nu te boeken en krijgen daarbij ook nog eens 10% korting als ze dat voor 31 januari 2018 doen.
Stuur per mail een boekingsverzoek aan welkom@inhethuisvan.nl

Stel je toch eens voor, je vakantiehuis midden in de uiterwaarden en op loopafstand van de stad Deventer. Je rijdt langs het centrum van de oude hanzestad Deventer en langs de IJssel. Waar de weg afbuigt mag jij de dijk blijven volgen en even later zelfs door de poort van landgoed Keizersrande het tractorpad op. Na een paar honderd meter, iets voorbij de eeuwenoude boerderij Stobbenweerd en pal naast het unieke kunstwerk van Krijn de Krijn de koning staat je vakantieverblijf.

Van de buitenkant lijkt In het huis van Jo Daggert op een boerenschuur. De mooie afwerking en de vele ramen verraden een wel heel bijzondere binnenkant. En dat klopt ook.

Bij binnenkomst betreedt je de warme betongietvloer en voel je de aangename straling van de verwarmde lemen muren. Wat een heerlijk behaaglijk huis is dit !

Een verzinkte wenteltrap leidt je naar boven waar je twee bedsteden ziet. Maar wel heel bijzondere bedsteden. Het hoofdeind is een raam. Via dit raam kijk je boven door de bewaard gebleven balken die in de woonkamer overal nog zichtbaar zijn via de voorgevel naar buiten. En daar beleef je volop de dynamiek van de IJssel. Een boot komt voorbij, koeien in de wei. Een roofvogel zoekt naar hazen in het veld. Ze rennen en springen als hordenlopers weg.

Als je weer naar beneden gaat zie je de wel zeer ruime douche en een apart toilet. Dit huis is echt van alle gemakken voorzien.

Dan naar de woonkomer. Wat een feest, aan alle kanten uitzicht op het rivierlandschap. Een deur naar het zonneterras. Op minder warme dagen steek je de kachel aan die ook een lemen zitelement heerlijk mee verwarmt. Dat wordt een lekker boek lezen vanavond.

In de gezellige open keuken maak je een heerlijke maaltijd terwijl je lekker naar buiten kijkt. Terwijl je naar het kunstwerk dat de ruine van de oude steenbakkerij kijkt gaan je gedachten naar vervlogen tijden. Toen de vader van Jo Daggert nog steenbaas in deze uiterwaarden was en zijn bakstenen verkocht in de stad. Straks toch maar eens even op de fiets en kijken wat voor moois hier allemaal van gebouwd is in Deventer.

Dat zal zij ook wel vaak gedaan hebben, Jo Daggert. Och en anders ben je toch zelf gewoon even Jo Daggert ! Dat is makkelijk op deze plek.

Nieuwsbrief niet ontvangen ? Stuur even een mail naar welkom@inhethuisvan.nl dan sturen we deze per omgaande toe.