Trap

De herfst is aangebroken en dat is natuurlijk niet altijd even fijn.

Regen, wind, kou.
Maar ook de kachel aan, bokbier en lekker een boek lezen want het gras hoeft niet gemaaid.

Als de zon weer even komt is dat natuurlijk een welkome verrassing. Helemaal “In het huis van Henne vd Enne”. De wandelschoenen aan, de dijk op richting de IJssel. En daar wacht een nieuwe herfstverrassing.
We wandelen lekker langs de Bolwerkersmolen en dan nog verder richting de IJssel. We gaan een rondje Bolwerkersplas doen.

Want dat is namelijk de herfstverrassing. De veelbesproken mintgroene trap die het rondje mogelijk maakt is op 15 september, het broedseizoen ruim voorbij, door grondeigenaar IJssellandschap weer geopend.

Het wordt een heerlijke rondje waarbij de landtong een heel nieuwe blik op onze IJssel en Deventer biedt. De koeien van Berry zijn een warm gezelschap tijdens de wandeling. Ze kijken ons nieuwsgierig aan.

En dan is het zover, we beklimmen de nieuwe trap. Okay met licht trillende beentjes want hoog is het wel. Het went al snel dus een fotoserie is mogelijk. Ons oordeel, mooie trap, fenomenaal uitzicht en een fantastisch nieuw wandelrondje vlak bij “In het huis van Henne vd Enne”. Onze gasten zullen hier blij mee zijn en wij natuurlijk ook.

Op de brug aangekomen begint de keuzestress. Richting huis waar de kachel en een goed boek wachten. Of richting de stad waar bierbrouwerij DAVO Bieren wacht…..

 

De wandelmogelijkheden in de uiterwaarden bij Deventer zijn te vinden op een routekaart.