Abraham Capadose

Op landgoed het Oostermaet staan twee jachthuizen, waaronder het huis van Abraham Capadose. Deze oud-president-commissaris van de Koninklijke Olie kocht omstreeks 1900 een groot gedeelte van het Oostermaet als jachtgebied. Hij liet in 1907 de twee jachthuizen bouwen en plantte rododendronstruiken om het wild schuilgelegenheid te bieden.

Abraham was verzot op konijnenjacht. Een hobby die hij deelde met gasten die vanuit heel Europa naar hem afreisden. Tijdens je verblijf waan je je wellicht even Baron de Rothschild die meerdere malen de reis vanuit Londen maakte om in het grote jagershuis te verblijven.

Modern

Het huis is in de loop der jaren verder uitgebreid en gemoderniseerd. Het is nu van alle gemakken voorzien en biedt plaats aan maximaal 10 gasten. Het oorspronkelijke gedeelte zoals in opdracht van Abraham Capadose gebouwd is, is nog steeds goed herkenbaar. Hier vind je de sfeervolle zitkamer, voorzien van centrale verwarming maar je gebruikt natuurlijk liever de sfeervolle houtkachel. In dit deel van het huis ook twee liefdevol ingerichte slaapkamers.

De keuken is het schakelpunt naar het nieuwere deel. Hier is een tweede ruime woonkamer met een grote, gezellige eettafel te vinden. Dit deel van het huis biedt verder een toilet, badkamer, twee slaapkamers en een master-bedroom, deze laatste heeft een inloopbadkamer met bad en toilet. Allen voorzien van vloerverwarming.

Bostuin

Het huis ligt vrijstaand in de bosrand en heeft hierdoor een enorme bostuin. Om te liggen, te luieren, een balletje te trappen. Om aan een lange tafel in de zon te eten met een glas koude wijn, of juist in de schaduw met een glas nog koudere wijn. Terwijl de vogels fluiten en je met een beetje geluk de reetjes ziet drinken bij de bosvijver.


Direct boeken

 

 

 

Je bent even …

En terwijl het vuur brand in de ruime eetkamer en je met het hele gezelschap geniet van heerlijke maaltijden gaat je oog op in de prachtige bossen van het bijna 550 ha grote landgoed.

Op dat moment slaap je niet in het huis van… maar ben je Abraham Capadose.

Door het huis van Abraham Capadose samen met het huis van Teunis ten Velde te huren kan een groep van maximaal 16 personen in de jachthuizen verblijven.

Voor jullie !

twee ruime woonkamers
twee houtkachels
5 slaapkamers
twee badkamers
ruime keuken
vaatwasser + oven
wasmachine en wasdroger
TV + internet
retro radio/pick-up installatie
ruim zonneterras
vrij gelegen bostuin
grote terrastafel met 10 stoelen
vuurkorf
schuur
parkeren op eigen terrein

De andere huizen...