Geert Grote

Het oudste pand van In het huis van … De school waar in de middeleeuwen grote denkers naar toe gingen om Grieks en Latijns te leren. Geert Grote natuurlijk als grondlegger van de Moderne devotie. Maar nog bekender is natuurlijk Desiderius Erasmus die ook in wat toen de Latijnse School heette studeerde.

Het Grote Kerkhof ? Dat betekent niet een begraafplaats maar het hof van de kerk, een buitenruimte bij een kerkgebouw. En daar staat In de school van Geert Grote, pal naast de trotse Lebuinuskerk, vlak naast de mooiste rivier van nederland, de IJssel en midden in de trotse binnenstad van hanzestad Deventer.

Eigenaar van het pand is NV Bergkwartier. De Deventer maatschappij voor stadsherstel die in de jaren ’60 de Deventer binnenstad van de ondergang wist te redden. Waardoor onze gasten overal in de stad kunnen genieten van unieke panden die het verhaal van het heden en het verleden van onze oude hanzestad vertellen.

In het centrum van Deventer dus, op slechts 10 minuten lopen van Deventer Centraal station. In het monumentale pand kan je vergaderen in de sfeer van toen, met de gastvrijheid van nu. Sfeer, ruimte en comfort zijn de woorden die hier centraal staan.

Er zijn meerdere vergaderzalen die plaats bieden voor groepen van 2 tot 80 personen. Het pand heeft een unieke uitstraling: terug naar de sfeer van een oude school. De ruimtes hebben veel daglicht en zijn voorzien van alle moderne apparatuur. In overleg is het mogelijk om de vergadering te combineren met ontbijt, lunch, diner of snacks.

Organiseer je een meerdaags evenement? Nu is overnachten in de buurt mogelijk, in de toekomst biedt het pand zelf de mogelijkheid om te overnachten.

City lofts

Momenteel wordt een gedeelte van de school ontwikkelt tot citylofts.

Direct boeken

Voorzieningen

De andere huizen...