Jo Daggert

Op steenworp afstand van de IJssel, ligt het huis van Jo Daggert. De voormalige kapschuur is in de jaren 50 gebouwd in de luwten van de uiterwaarden en was onderdeel van de 100 meter verder gelegen boerderij ‘De Stobbenweerd’. Toen de boerderij in de jaren ’80 van de vorige eeuw zijn functie verloor is de kapschuur verbouwd tot atelier. En nu dus tot een unieke vakantiewoning.

In het kader van ‘ruimte voor de rivier’ zijn de uiterwaarden rondom Deventer opnieuw ingericht. Het huis van Jo Daggert ligt daardoor nu fenomenaal vrij in bijzonder gebied. Waar de dynamiek van de rivier volop te beleven is. Bij uitzonderlijk hoog water is het huis alleen per roeiboot te bereiken.

Stille rivier, roepende stad

 

Het huis van Jo Daggert ligt op korte afstand van de stad Deventer. Ongeveer 10 minuten fietsen en je bent in het centrum. Toch ben je midden in de natuur en heb je een tuin met een eigen boomgaard. De totale tuin is 2000 m2 groot. De koeien van Natuurderij Keizersrande lopen in de weilanden rondom je en de schepen op de IJssel varen aan je voorbij.

Het huis bestaat uit een ruime woonkamer met uitzicht naar alle kanten. Door de grote ramen lijkt het alsof je midden in een natuurdocumentaire zit. In de ruime hal zijn het toilet en de badkamer te vinden. Via een sierlijke wenteltrap kom je in de nok van het huis waar twee bijzondere slaapboxen zijn gemaakt. Ze hebben namelijk een venster, op de woonwereld beneden en op de IJssel buiten. Een warme en veilige plek waar buiten toch binnen is.

Het huis heeft in beide slaapboxen 4 vaste slaapplekken (twee tweepersoons bedden van 1.60×200). Beneden in de woonkamer staat een fijne bedbank voor twee extra gasten.

Naast het huis van Jo Daggert ligt een kleine ruïne van een steenfabriek waar de vader van Jo ‘steenbaas’ was. Deze steenfabriek is verbouwd tot kunstwerk en uitzichtpunt door kunstenaar Krijn de Koning. Geen wonder want het uitzicht over de IJssel is adembenemend.

 

 

Direct boeken

Huis van de toekomst

 

Het huis van Jo Daggert is duurzaam verbouwd. Verwarmd met een luchtwarmtewisselaar en zonnepanelen op het dak. Met isolatie van vlas en platen gemaakt van oude spijkerbroeken. Met leemstuck afgewerkt van binnen en met douglas planken uit de bossen van IJssellandschap van buiten.

Wij hebben gewerkt met een duurzaam ontwerp en een ecologisch werkende aannemer.

Kortom zeer comfortabel verblijf met een lage ecologische footprint.

 

Van alle gemakken voorzien

Vloer- en wandverwarming in het hele huis.
Ruime keuken met een bijzondere werkbank. In 1945 door Rob's vader gemaakt als afstudeeropdracht aan de ambachtsschool in Zwolle. Meer dan 50 jaar gebruikt als werkbank voor het betere timmerwerk. Nu beschikbaar voor onze gasten.
Lekkere zithoek en een robuuste eettafel.
Badkamer met vloerverwarming en stortdouche.
Toilet
Twee unieke slaapboxen.
Zeer ruime tuin met eigen boomgaard.

De andere huizen...