Lucy in the sky

Lucy in the Sky is een mini-hotel in het havenkwartier van Deventer met twee bijzondere hotelkamers; de Lucy Cube en de Lucy GLXY.  De kracht van architecten en beeldende kunstenaars in samenwerking met de gastvrijheid van In het huis van maken een verblijf in een van deze twee ‘kamers’ tot een bijzondere beleving.

Bij Lucy slaapt u in een kunstwerk. Elke van beide Lucy’s is ontworpen voor de specifieke locatie en biedt een uniek uitzicht op de omgeving.

De naam Lucy in the Sky is gekozen omdat beide Lucy’s als diamantjes verbonden zijn aan de bovenkant van twee bestaande gebouwen, een kunstenaarswerkplaats en de voet van een oude graansilo.

Elke Lucy is zo in feite een hotel met eenpersoonskamer en biedt 100% privacy. Eenmaal ingechecked kun je de stress van het dagelijks leven achterlaten en genieten van de haven of het straatleven.

Direct boeken

Lucy Cube

Met een oppervlakte van slechts 4 x 4 vierkante meter biedt de Cube alles wat een nieuwsgierige reiziger met gevoel voor design en comfort zou kunnen wensen.

Vanuit de mezzanine die in feite het hart van de oude graanbak is, komt u binnen in de Cube. Hier vindt u een dubbel Auping bed ‘Essential’.

Je Lucy is uitgerust met een douche, een bijkeuken voor een kopje koffie of thee en natuurlijk een koelkast voor een koel glas wijn. Een central plek wordt ingenomen door een dubbel Auping bed ‘Essential’.

De Cube is een heldere open ruimte met grote ramen aan elke kant. Ook het plafond is van glas zodat u vanuit uw bed de sterren ’s nachts kunt zien. Zelfs in de vloer zit glas en u kunt dus ook naar beneden in de graanbak kijken. U staat dus altijd in contact met de unieke omgeving.

Nog meer beleving? Ga dan helemaal naar het dak, dat kan worden bereikt vanaf de trap die in de douche is verborgen. Op het terras is er een prachtig uitzicht op de haven en de kerken van het stadscentrum.

Lucy GLXY

De Noordzeestraat is de hoofdingang van het havenkwatier. Hier vindt u de Lucy GLXY die net geland lijkt bovenop het dak van de vroegere machinefabriek Eysink. Het pand is nu de studio/werkplaats van het kunstenaarsduo Spacecowboys.

De vorm van de GLXY roept beelden op van marine-schepen en heeft een uitsraling die in jaren ’60 thuis lijkt te horen. De glanzende, grijze buitenkant, gemaakt van kunststof, herbergt echter een luxueuze hotelkamer. Het is een unieke en ruime plek die geschikt is voor een nacht, maar ook voor langer verblijf.

Via een eigen ingang op de hoek van het pand komt u via een futuristisch gekleurde trap in het hart van de Lucy GLXY. Hier vindt u een pantry en een unit die douche, toilet en wasbak combineert.

De slaapruimte, met een royaal Auping bed gericht naar het oosten, biedt een prachtig uitzicht op de haven en heeft een bijzonder uitzicht op de daken van de omliggende industriele panden. Aan de westkant van de GLXY heeft  u een klein zonneterras  van waaruit u de zon en het prachtige IJssellandschap kunt ervaren. In een sterrennacht kunt u daar uw eigen  ruimtevaart beleven.

Als extra bij langer verblijf kunt u in overleg gebruik maken van de speciale Space Kitchen. Deze plek is te gebruiken als eetkamer of een plek om uw eigen diner, lunch of hapjes op te koken.

In beide Lucy's

• Dubbel bed, Royal Auping Essential (Cube -140 cm, GLXY 160 cm)
• Nespresso-machine
• Ontvangst met een flesje prosecco of lokaal bier lokale wijn en nootjes
• een natuurlijk ontbijt incl. brood, sinaasappelsap, kaas, marmelade, koffie en thee etc.
• audio (bluetooth)
• dakterras
• 2 stoelen + tafel
• koelkast

De andere huizen...