Lucy GLXY

Lucy GLXY is een mini-hotel in het havenkwartier van Deventer. De kracht van architecten en beeldende kunstenaars in samenwerking met de gastvrijheid van In het huis van maken een verblijf in een van deze kamer tot een bijzondere beleving.

U slaapt in een kunstwerk, ontworpen voor de specifieke locatie en biedt een uniek uitzicht op de omgeving.

De naam Lucy GLXY is gekozen omdat het kunstwerk als een diamantje verbonden is aan de bovenkant van een bestaand gebouw, een kunstenaarswerkplaats aan de voet van een oude graansilo.

De Lucy GLXY is in feite een hotel met eenpersoonskamer en biedt 100% privacy. Eenmaal ingechecked kun je de stress van het dagelijks leven achterlaten en genieten van de haven of het straatleven.

Direct boeken

Lucy GLXY

De Noordzeestraat is de hoofdingang van het havenkwatier. Hier vindt u de Lucy GLXY die net geland lijkt bovenop het dak van de vroegere machinefabriek Eysink. Het pand is nu de studio/werkplaats van het kunstenaarsduo Spacecowboys.

De vorm van de GLXY roept beelden op van marine-schepen en heeft een uitsraling die in jaren ’60 thuis lijkt te horen. De glanzende, grijze buitenkant, gemaakt van kunststof, herbergt echter een luxueuze hotelkamer. Het is een unieke en ruime plek die geschikt is voor een nacht, maar ook voor langer verblijf.

Via een eigen ingang op de hoek van het pand komt u via een futuristisch gekleurde trap in het hart van de Lucy GLXY. Hier vindt u een pantry en een unit die douche, toilet en wasbak combineert.

De slaapruimte, met een royaal Auping bed gericht naar het oosten, biedt een prachtig uitzicht op de haven en heeft een bijzonder uitzicht op de daken van de omliggende industriele panden. Aan de westkant van de GLXY heeft  u een klein zonneterras  van waaruit u de zon en het prachtige IJssellandschap kunt ervaren. In een sterrennacht kunt u daar uw eigen  ruimtevaart beleven.

Als extra bij langer verblijf kunt u in overleg gebruik maken van de speciale Space Kitchen. Deze plek is te gebruiken als eetkamer of een plek om uw eigen diner, lunch of hapjes op te koken.

In de Lucy GLXY

• Dubbel bed, Royal Auping Essential (Cube -140 cm, GLXY 160 cm)
• Nespresso-machine
• Ontvangst met een flesje prosecco of lokaal bier lokale wijn en nootjes
• een natuurlijk ontbijt incl. brood, sinaasappelsap, kaas, marmelade, koffie en thee etc.
• audio (bluetooth)
• dakterras
• 2 stoelen + tafel
• koelkast

De andere huizen...