Teunis ten Velde

Op het landgoed Het Oostermaet staat het huis van Teunis ten Velde. In 1907 gebouwd als paviljoen naast een tweede jachthuis, nu het huis van Abraham Capadose. Het huis van Teunis ten Velde staat in de bosrijke omgeving van het landgoed, centraal gelegen tussen de dorpen Lettele, Okkenbroek en Bathmen.

Sfeer

Hier overnacht je in de geest van de jaren jaren ’50. Teunis ten Velde was jachtopzichter in dienst van Abraham Capadose. Zijn huis is grotendeels in oorspronkelijke staat met een kleine uitbouw voor een moderne douche en toilet. Deze worden elektrisch verwarmd door vloerverwarming.
Net als Teunis stook je in de woonkamer de houtkachel op voor een aangenaam warm huis. De kachel vormt de centrale plek in de knusse woonkamer. De eetkamer is met ensuite deuren met deze woonkamer verbonden. 

Vanuit de woonkamer kom je in een slaapkamer voor twee personen, eventueel tot drie uit te breiden met het originele kantelbed. Ook biedt de woonkamer toegang tot de keuken waar je eenvoudig, maar bijzonder sfeervol je maaltijd kunt bereiden op het unieke electrische etna fornuis. In de tweede slaapkamer kun je kiezen voor de vide óf het stapelbed.

Het huis van Teunis ten Velde biedt plaats aan vier tot zes personen. Ook als je met z’n tweetjes bent blijft de sfeer intiem.

 

Direct boeken

 

 

 

Terwijl je geniet van een warme kop koffie, de reeën in de frisse ochtend de velden verkennen en de paarse gloed van de rododendrons in je gezicht slaan, dan slaap je niet in het huis van… maar ben je Teunis ten Velde.

Door het huis van Teunis ten Velde samen met het huis van Abraham Capadose te huren kan een groep van maximaal 16 personen in de jachthuizen verblijven.

Voor jou !

Woonkamer
Eetkamer en suite
Houtkachel
Retro radio/pick-up
Keuken
Elektrisch fornuis en oven
Slaapkamer met vide
Badkamer met vloerverwarming
Wifi
Zonneterras
Vuurkorf

De andere huizen...